viernes, 22 de marzo de 2013

TEXTOS PROPIS: "No me gusta hablar valenciano"



NO ME GUSTA HABLAR VALENCIANO”


Com el títol ho expressa, i com he escoltat moltes vegades, la gent sol dir expressions com “no me gusta hablar valenciano” afirmant que es decanta pel castellà perquè li resulta més còmode i li serveix per a comunicar-se amb més gent.
Davant aquest tipus d' afirmacions, pense que no es qüestió d'utilitat ni de comoditat, simplement es gent que no es capaç d'enfrontar-se a una llengua que no domina de la mateixa manera que l'altra, o en alguns casos ni tan sols sap parlar-la un poc. Aquest tipus de gent, no vol admetre que no sap parlar la llengua de la seua comunitat i del seu poble o ciutat, per tant es defensa desprestigiant l'altra llengua com si fos més bonica una que l'altra o com si per parlar-la més gent fora millor.
He de dir que aquesta actitud enfront de les llengües no es la més adequada, ja que la diversitat de llengües i el bilingüisme de les persones es el que enriqueix la societat, si tots decidirem parlar la llengua castellana perquè es la que ens permet comunicar-nos amb més gent, no existiria la diversitat i estaríem davant d'una comunitat monolingüe i poc enriquida. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario