domingo, 24 de marzo de 2013

NOTICIA: L'ús del valencià a les falles


24/03/2013


Tavernes amplia en 1.000 euros els premis a l’ús del valencià en les falles


L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna amplia la quantitat i el nombre de premis a l’ús del valencià en les falles, que passen a ser quatre este any 2013.

El Gabinet de Normalització lingüística ha convocat els premis seguint el mateix procediment que en edicions anteriors.
WEB-LLIURAMENT_PREMIS_FALLES_2012Els guardons van acompanyats d’un premi en metàl·lic, que en l’edició d’enguany passen a ser un poc més elevats que en anys anteriors. El primer premi rebrà 1.000 euros i banderí acreditatiu, el segon 700€ i banderí, el tercer 500€ i banderí i com a novetat, el quart premi estarà dotat amb 300 euros i banderí acreditatiu.
Els premis seran atorgats per un jurat que valorarà l’ús i la qualitat del valencià en la retolació de la falla, el llibret faller, la retolació del casal, etc. Per a participar-hi, el llibret faller s’ha d’entregar en el Gabinet Municipal de Normalització Lingüística abans de les 15 hores del dia 8 de març de 2013.
El regidor de Promoció Lingüística, Josep Llàcer vol agrair “la implicació de tot el col·lectiu faller de la ciutat per a fer que el valencià siga la llengua del món fester i, a més, una llengua de qualitat. Les falles de Tavernes fan un esforç molt gran per a normalitzar l’ús diari de la nostra llengua en la festa fallera i esta tasca volem valorar-la com cal ”.
Estos premis a l’ús del valencià tenen una gran acceptació en el món faller perquè ja són molts anys de presència en la festa vallera i és un guardó que les agrupacions volen tenir en els seus casals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario